21 april 2022
Geplaatst door TeamGroeneHeerlijkheid

Het Zandbos is de perfecte plek voor een heerlijke wandeling. Het is een gebied waar veel wandelaars komen en is ook geschikt om te wandelen met kinderen of met de hond. Het ligt zo’n 5 km van De Groene Heerlijkheid af dus je bent er zo. 

Het Zandbos
In het Zandbos kun je heerlijk wandelen. Voor de jongere kinderen is er een natuurlijke speelplek gecreëerd. Deze speeltuin ligt midden in het Zandbos. Er is een zandtafel en je kunt er klimmen op toestellen. Voor de oudere jeugd is er een grote Vikingschommel.

Kinderroute Expeditie Zandbos
Met deze leuke route van 3km kun je het Zandbos echt gaan ontdekken. Aan de hand van een kaart moet je je eigen weg zoeken, van bocht tot bocht. Ondertussen speur je in elke uithoek naar sporen en er zijn mooie opdrachtjes te doen. De kinderroutekaart Expeditie Zandbos met opdrachten is gratis verkrijgbaar bij o.a. VVV Deurne.

Buntven
Via de kronkelpaadjes in het Zandbos kom je bij het Buntven uit. Hier kun je heerlijk wandelen rond het ven. Het Buntven is omheind waardoor het ook een ideale wandelplek is om te wandelen met de hond. De honden kunnen in de plas water heerlijk zwemmen en hoeven in dit gedeelte niet aangelijnd te worden. Wel even opletten, want in de lente en de herfst worden er schapen ingezet zodat het ven behouden blijft. De schapen grazen dan in het gebied. Tijdens deze periode hangen er bordjes en is het niet slim om met honden los te lopen.