5 mei 2022
Geplaatst door TeamGroeneHeerlijkheid

De Groene Heerlijkheid komt op het bedrijventerrein tegen het spoor, waar nu Praxis en Welkoop gevestigd zijn (in de volksmond ‘het Boerenbondterrein’). Op loopafstand is het Station van Deurne gelegen.

Om steeds meer gebruik te kunnen maken van het openbare vervoer is een goede bereikbaarheid prettig. Ga je wonen in dit project dan kun je dit van je wensenlijstje afvinken. Je kunt namelijk gewoon lopend naar het station. 

Station Deurne als voorbeeld
Wist je dat station Deurne als voorbeeld voor andere spoorwegstations in Nederland wordt gezien? In 2020 is het Station in het nieuws geweest. Het station heeft een volledige transformatie ondergaan. Dit bleef in het buitenland niet onopgemerkt. In 2019 won het station van Deurne zelfs een prijs in een Britse verkiezing van mooiste stations. Ook in een onderzoek van NS kwam het station als tweede beste station van Brabant naar voren. 

Voorzieningen
Op het station zijn OV-fietsen beschikbaar, er is een elektrische fietspomp en op het station zijn fietskluizen aanwezig. Er is een watertappunt, een AED, een wachtruimte, een hellingbaan, geleidelijnen en toilet. Voor een heerlijk ambachtelijk broodje kun je in de stationshal terecht bij Daily Deurne.

Eindhoven en Venlo
Met de intercity ben je in 16 minuten in Eindhoven en met de sprinter ben je er in 22 minuten. Ook Venlo is goed bereikbaar met de intercity ben je er in 23 minuten. 
Dat je snel in een grote stad bent is natuurlijk erg prettig. Ook is het heel leuk voor een wandelingetje met de kinderen. Het kijken naar treinen is voor menig kind een feestje.

En dat allemaal gewoon op loopafstand van De Groene Heerlijkheid.