20 mei 2022
Geplaatst door TeamGroeneHeerlijkheid

In het mooie Deurne is veel te beleven. Deurne ligt in een prachtige natuurrijke omgeving, midden in de Peel. Je kunt er zelfs heerlijk met je paard rijden. De ruiterpaden in Deurne hebben een totale lengte van wel 125 km.

Rijplezier in Deurne

Als paardenliefhebber kun je in Deurne terecht voor veel rijplezier. Een groot deel van de paden is onverhard en heeft een zanderige ondergrond. Dat is natuurlijk ideaal voor de paarden en ruiters. De routes lopen door de mooie bos- en heidegebieden, langs uitgestrekte weilanden maar ook langs knusse dorpjes. Er is in totaal zo’n 125 km aan ruiterpaden in Deurne. 
De routes bestaan uit lussen die door middel van genummerde knooppunten met elkaar zijn verbonden. De genummerde knooppunten op de kaart corresponderen met de rood/witte knooppunten in het veld. De routes zijn tweezijdig bewegwijzerd en de afstanden tussen de knooppunten staan op de kaart aangegeven. Door van het ene knooppunt naar het andere te rijden heb je zelf de vrijheid je eigen route uit te stippelen en afstand te bepalen.

De routes digitaal bekijken?

Kijk dan op www.ruiterenmennen.nl, selecteer Noord-Brabant en vervolgens Deurne. Je krijgt dan een plattegrond met alle routes in en rondom Deurne. Er zijn diverse startplaatsen opgenomen op de kaart. Hier is voldoende parkeergelegenheid met een (klein) horecapunt. Je kunt ook zelf een startpunt en een eindpunt kiezen. Tot slot kies je of je de route wilt printen of bekijken. Je kunt er zelfs voor kiezen om de GPS-coördinaten te ontvangen. Ideaal toch?
Wil je meer informatie over de mooie routes? Kijk dan op www.landvandepeel