17 juni 2022
Geplaatst door TeamGroeneHeerlijkheid

Door de gebiedsvisie van De Groene Heerlijkheid zal een bedrijventerrein transformeren naar een fijne, toekomstbestendige buurt waar groen, ontmoeten en natuurinclusiviteit de dragers zullen zijn. Daarbij speelt duurzaamheid ook een belangrijke rol.

Wonen in het groen
De Groene Heerlijkheid krijgt veel voetpaden en wegen zullen vooral rondom de wijk liggen. Ook de parkeerplekken bevinden zich voornamelijk achter de woningen. In de Groene Heerlijkheid woon je heerlijk met elkaar samen in het groen. Dit geeft je het gevoel van de dorpse verbondenheid met je buren waarmee je het groene hart van de buurt deelt.

Duurzame alternatieven
Duurzaamheid is een van de speerpunten van de Groene Heerlijkheid. In Nederland zijn we nog steeds gewend om snel de auto te pakken, maar gelukkig zijn er tegenwoordig veel duurzame alternatieven. 

Auto maakt plaats voor e-bike
Is de afstand van huis naar het werk net te ver om te fietsen? Dan is een e-bike een ideale oplossing. Was het eerst nog een vervoersmiddel dat gezien werd voor ouderen. Tegenwoordig is het super hip en wordt het ook veelal door de jeugd gebruikt. Met een e-bike ben je vaak zelfs sneller op je werk dan met de auto, want je rijdt zo langs de files af. Je hebt er jarenlang plezier van en het kan een goed alternatief zijn voor een tweede auto. 

Bakfiets ideaal vervoersmiddel
Heb je kleine kinderen? Dan is een bakfiets een ideaal vervoersmiddel. Je kunt er makkelijk meerdere kinderen in vervoeren, het is erg stabiel en kinderen vinden het vaak ook erg leuk om in een bakfiets te zitten. Wil je boodschappen doen? Met een bakfiets neem je eenvoudig je boodschappen mee naar huis. Tegenwoordig is de bakfiets er zelfs ook in de e-bike variant.

In Deurne hebben we meerdere fietsenwinkels waar je je goed kan laten informeren, zelfs op loopafstand van De Groene Heerlijkheid. Dat maakt het nog makkelijker om de auto te laten staan en de fiets te pakken.