21 juli 2022
Geplaatst door TeamGroeneHeerlijkheid

Sinds 1978 onderzoekt, documenteert en vertelt de Heemkundekring H.N. Ouwerling het cultuurhistorisch verhaal van Deurne.

De heemkundekring staat midden in de samenleving en ondersteunt ook evenementen van verenigingen en organisaties met informatie, documentatie en beeldmateriaal. Regelmatig werken wij met hen samen bij het organiseren van culturele en historische initiatieven.

De 'huiskamer' is het heemhuis aan de Stationsstraat 73 in Deurne; een voormalig café annex woonhuis uit 1907. Er zijn jaarlijks enkele wisseltentoonstellingen, er is een bibliotheek en archief, een archeologiekelder, oudheidkamer en een tuin met 'bijna vergeten' planten en een beugelbaan. Die beugelbaan staat op afspraak ook open voor groepen. De heemkundekring organiseert jaarlijks een vijftal lezingen over aan heemkunde gelieerde onderwerpen. Vanwege de toenemende belangstelling worden deze lezingen gehouden in Cultuurcentrum Martien van Doorne in Deurne.

Klik hier voor alle activiteiten op de agenda van de Heemkundekring. Meer informatie over de Heemkundekring vind je hier.
Het digitaal archief www.docudatadeurne.nl is toegankelijk voor leden en op verzoek voor onderzoek ook voor derden.