27 juni 2023
Geplaatst door TeamGroeneHeerlijkheid

De Deurnese Peel, gelegen in het hart van de gemeente Deurne, is een adembenemend natuurgebied dat jou betovert met zijn ongerepte schoonheid en unieke kenmerken. Of je nu een natuurliefhebber bent, op zoek bent naar avontuurlijke activiteiten of gewoon een ontspannende dag wilt doorbrengen in een prachtige omgeving. In dit artikel lees je wat de Deurnese Peel zo speciaal maakt en welke activiteiten je kunt ondernemen.

Natuurparel
De Deurnese Peel is een natuurparel met een oppervlakte van ongeveer 1.400 hectare. Het landschap is werkelijk betoverend, met zijn weidse uitzichten, kleurrijke flora en diverse fauna. In dit gebied broeden rond de 100 vogelsoorten. De Deurnese Peel biedt een schat aan biodiversiteit.

Ideaal voor kinderen
De Deurnese Peel is een waar paradijs voor kinderen. Ze kunnen deelnemen aan educatieve en interactieve activiteiten die speciaal zijn ontworpen om hen kennis te laten maken met de natuur en het belang van het behoud ervan. Het Buitencentrum De Pelen organiseert regelmatig leuke evenementen, zoals speurtochten en ontdekkingstochten, waarbij kinderen spelenderwijs leren over de flora, fauna en geschiedenis van het gebied. Een bezoek aan de Deurnese Peel zal ongetwijfeld de nieuwsgierigheid en verwondering van jonge ontdekkingsreizigers prikkelen.

Avontuurlijke activiteiten
Voor de avonturiers zijn er tal van activiteiten om van te genieten in de Deurnese Peel. Maak een wandeling over de vele goed gemarkeerde paden en laat je verrassen door de rust en stilte van de natuur. Fietsliefhebbers kunnen de omgeving verkennen via de fietsroutes die door het gebied slingeren. Daarnaast kun je er ook paardrijden, vissen, geocachen en zelfs een spannende kanotocht maken over de veenplassen.

Bijzondere bezienswaardigheden
Een van de hoogtepunten van de Deurnese Peel is de uitkijktoren, waar je een panoramisch uitzicht hebt over het uitgestrekte landschap. Het is een geweldige plek om te genieten van de stilte en te genieten van de prachtige omgeving. Daarnaast zijn er ook verschillende vogelkijkhutten verspreid over het gebied, ideaal voor vogelspotters en fotografen.

Wil je gaan wonen in De Groene Heerlijkheid? Dan is deze natuurparel dichtbij en kun je er heerlijk van genieten.